Гърция е любима дестинация за много наши сънародници, които планират бягство oт

...
Гърция е любима дестинация за много наши сънародници, които планират бягство oт
Коментари Харесай

Гирос - 4 евро, коктейл - 8,50 евро, a кафе по евтино от 5 евро няма: Нови цени изненадаха туристите в Гърция

Гърция е обичана дестинация за доста наши сънародници, които възнамеряват бягство oт родианта по време на почивните дни.

Първите туристи в южната ни съседка обаче останаха, сюрпризирани от новите цени на храни, питиета и нощувки.

Гиросът към този момент се продава за 4 евро, по плажовете коктейлът " Аперол " е 8,50 евро, а кафе по-евтино от 5 евро няма. Малката бира се продава за 4,50 евро. Цените на сладкишите остават непроменени, предава гръцката медия " Денар ", представени от bTV.

Въпреки покачването обаче Гърция си остава желана за туристите, изключително към Великденските празници. Увеличението на броя на туристите с 20,7% през първото тримесечие на годината по отношение на предходната година и нарастването на приходите с 24,5% демонстрират, че Гърция към момента притегля огромен брой гости.

Местните поданици обаче одобряват със смесени усеща към новите цени и са загрижени за въздействието на инфлацията върху всекидневието.

Според отчетите локалните заведения за хранене са изправени пред предизвикването да притеглят туристи при започване на летния сезон макар неприятното време и високите цени.

В устрема си да задържат клиентите, пазарите оферират понижени цени на съществени хранителни артикули. Цените за настаняване също варират и локалните поданици би трябвало да се оправят с тези промени, до момента в който се пробват да останат конкурентоспособни в туристическия бранш.

Тази обстановка ги принуждава да бъдат изобретателни и да търсят нови способи за привличане на гости, без да понижават приходите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР